Balsamicoliemi

Tämä on täydellinen, hapanimelä kastike lihalle. Tarjoile kuumana tai haaleana.

Neljälle

  • 1 ½ rkl valkoista balsamiviinietikkaa
  • ½ rkl sokeria
  • 1 maustemitta valkopippuria
  • 8 cl balsamiviinietikkaa
  • voita
  • 1 salottisipuli
  • 8 dl häränhäntälientä
  • 1 valkosipulinkynsi

Valmistusohje

1. Keitä häränhäntäliemi kokoon kunnes sitä on jäljellä 5 dl.

2. Hienonna salottisipuli ja valkosipuli.

3. ”Hikoiluta” sipuleita voinokareessa ja lisää balsamico. Keitä kokoon kunnes kolmannes on jäljellä.

4. Siivilöi pois sipulit ja sekoita häränhäntäliemi ja balsamico. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla.

5. Lisää valkoinen balsamiviinietikka tarjoillessa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.