Balsamicoliemi
Tämä on täydellinen, hapanimelä kastike lihalle. Tarjoile kuumana tai haaleana.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 1 ½ rkl valkoista balsamiviinietikkaa
- ½ rkl sokeria
- 1 maustemitta valkopippuria
- 8 cl balsamiviinietikkaa
- voita
- 1 salottisipuli
- 8 dl häränhäntälientä
- 1 valkosipulinkynsi
Valmistusohje
1. Keitä häränhäntäliemi kokoon kunnes sitä on jäljellä 5 dl.
2. Hienonna salottisipuli ja valkosipuli.
3. ”Hikoiluta” sipuleita voinokareessa ja lisää balsamico. Keitä kokoon kunnes kolmannes on jäljellä.
4. Siivilöi pois sipulit ja sekoita häränhäntäliemi ja balsamico. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla.
5. Lisää valkoinen balsamiviinietikka tarjoillessa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka