Balsamicobroileri

Valkosipulissa, timjamissa ja Lanfranchi-oliiviöljyssä maustuu lounaspöydän kuningas.

Ainekset

  • 6 broilerin maustamatonta rintaleikettä
  • 0,5 dl Lanfranchi oliiviöljyä
  • 2 rkl Modenan Herttuan balsamietikkaa
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 5 oksaa tuoretta timjamia
  • tai 2 tl kuivattua
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 dl kanalientä
  • 1 rkl Modenan Herttuan balsamietikkaa

Valmistusohje

Murskaa valkosipulinkynnet ja hienonna timjami. Sekoita oliiviöljy, balsamietikkaa, murskattu valkosipuli sekä timjami keskenään ja mausta rintaleikkeet seoksella. Mausta pinnat vielä suolalla ja mustapippurilla.

Nosta leikkeet uunivuokaan. Kaada pohjalle kanaliemi sekä 1 rkl balsamietikkaa ja nosta vuoka 200–asteiseen uuniin. Paista 40–45 minuuttia.

Valele leikkeitä vuokaan muodostuvalla liemellä muutaman kerran paiston aikana. Tarjoile riisin tai perunoiden kanssa.

HUOM! Tämän ruoan voi valmistaa samaan tapaan myös kokonaisesta broilerista.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!