Balsamicobroileri
Valkosipulissa, timjamissa ja Lanfranchi-oliiviöljyssä maustuu lounaspöydän kuningas.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 6 broilerin maustamatonta rintaleikettä
- 0,5 dl Lanfranchi oliiviöljyä
- 2 rkl Modenan Herttuan balsamietikkaa
- 3 valkosipulin kynttä
- 5 oksaa tuoretta timjamia
- tai 2 tl kuivattua
- suolaa
- mustapippuria
- 1 dl kanalientä
- 1 rkl Modenan Herttuan balsamietikkaa
Valmistusohje
Murskaa valkosipulinkynnet ja hienonna timjami. Sekoita oliiviöljy, balsamietikkaa, murskattu valkosipuli sekä timjami keskenään ja mausta rintaleikkeet seoksella. Mausta pinnat vielä suolalla ja mustapippurilla.
Nosta leikkeet uunivuokaan. Kaada pohjalle kanaliemi sekä 1 rkl balsamietikkaa ja nosta vuoka 200–asteiseen uuniin. Paista 40–45 minuuttia.
Valele leikkeitä vuokaan muodostuvalla liemellä muutaman kerran paiston aikana. Tarjoile riisin tai perunoiden kanssa.
HUOM! Tämän ruoan voi valmistaa samaan tapaan myös kokonaisesta broilerista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"