Tomaattikastike chilin kera
Oikein tulinen tomaattikastike maistuu joskus hyvältä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 prk kokonaisia tomaatteja
- 1 keltasipuli
- ¼ punainen chili
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 dl vettä
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 1 kasvisliemikuutio
- ½ tl suolaa
- 2 maustemittaa jauhettua mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli, hienonna chili. Paista oliiviöljyssä ilman että sipuli saa väriä. Laita kattilaan. Kaada päälle tomaatit ja liemi purkista. Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi.
2. Murusta mukaan liemikuutio, mausta suolalla ja pippurilla. Keitä kastike kokoon niin että siitä tulee aika paksua, noin 15 minuuttia. Sekoita sileäksi sauvasekoittimella ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi