Consommé eli hieno lihaliemi
Consommé on kirkastettu aito lihaliemi, jota tarjoillaan mielellään hienona alkuruokana. Edellisenä päivänä on keitetty tuntikausia oikeaa lihalientä lihasta, luista ja juureksista. Tarjoilupäivänä on sen kirkastamisen vuoro.
- Ruokavalio: Laktoositon
4 hengelle
- 2 l valmista lihalientä (ei kuutioista!)
- 1 porkkana
- 1 pieni juurisellerin pala
- 1 keltasipuli
- 1 rkl kuivaa sherryä
- tarvittaessa hieman suolaa
Kirkastamiseen
- 4 munanvalkuaista
- 100 g naudanjauhelihaa
Valmistusohje
1. Aloita poistamalla mahdollinen rasvakakku, joka on muodostunut kylmän lihaliemen pintaan. Kuori porkkana ja selleri ja kuutioi ne aivan pieneksi. Kuori ja silppua sipuli hienoksi.
2. Sekoita raa´at munanvalkuaiset, porkkana-, selleri- ja sipulisilput sekä jauheliha tilavassa kattilassa. Lisää hiljalleen kylmää lihalientä koko ajan vatkaten. Nosta kattila liedelle ja lämmitä vähitellen kiehumapisteeseen koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehuu kunnolla. Anna lihaliemen kiehua hiljaa 30 minuuttia ilman kantta. Siivilöi consommé hienojakoisen siivilän läpi. Lisää sherry, maista, ja lisää tarvittaessa hieman suolaa.
3. Kaada kuuma consommé lämmitetyille syville lautasille tai erityisiin liemimaljoihin ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"