Kanaliemi
Valmista kanavillokille kevyt kanaliemi.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 1 kana tai broileri
- 2 sipulia
- 3 porkkanaa
- pala selleriä
- 1 palsternakka
- 0,5 sitruunaa
- 10 kokonaista mustapippuria
- 4 laakerinlehteä
Valmistusohje
Aseta kana jäisenä tai sulaneena suureen kattilaan.
Lisää pestyt, paloitellut juurekset ja sitruunanpuolikas. Mausta pippureilla ja laakerinlehdillä. Täytä kattila kylmällä vedellä niin, että ainekset peittyvät.
Keitä broileria tunnin verran ja kanaa ainakin kaksi. Se on kypsää kun liha irtoaa luista vaivatta.
Nosta lintu liemestä, anna sen hieman jäähtyä ja irrota lihat luista. Keitä lientä voimakkaasti, jolloin vettä haihtuu ja maku voimistuu.
Mausta se lopuksi suolalla. Kun liemen jäähdyttää, nousee rasva pintaan ja se on tarvittaessa helppo kuoria pois.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku