Banaanilettuja ja vaahterasiirappia
Tämä on suosikkiherkku, joka sopii niin isoille kuin pienillekin! Tarjoile letut jälkiruokana tai ylellisenä viikonloppuaamiaisena.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 2 kananmunaa
- 4 dl maitoa
- ½ tl suolaa
- n. 2 dl vehnäjauhoja
Täyte
- 3-4 banaania, viipaloituina
- kanelia
- vaahterasiirappia
Valmistusohje
1. Vatkaa lettutaikina, laita se jääkaappiin turpoamaan 20 minuutiksi. Paista pieniä, ohuita lettuja.
2. Kuumenna uuni 250 asteeseen, napsauta vain ylävastus päälle. Kääntele banaaniviipaleet kanelissa. Taittele letut neljään osaan ja täytä ”taskut” banaaneilla. Laita letut uunivuokaan.
3. Kuumenna letut nopeasti uunissa, kun olet paistanut kaikki valmiiksi. Norota päälle vaahterasiirappia ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka