Hedelmäiset mantelikakut

Mantelimassa on pelastus hädässä. Pidä sitä mielellään varalla pakastimessa, voit raastaa sitä heti. Purkkihedelmien kanssa loihdit nopeasti hyvän jälkiruokakakun.

Kaksi pitkulaista kakkua

  • 250 g mantelimassaa
  • 1 muna

Täyte

  • 1 iso purkki hedelmäsalaattia
  • 1 iso purkki persikoita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Raasta mantelimassa karkeasti ja sekoita munan kanssa tasaiseksi taikinaksi. Levitä kaksi pitkulaista pohjaa leivinparille uunipellille.

2. Paista uunin alatasolla, kunnes pohjat ovat kauniin värisiä, 10-15 minuuttia. Ole tarkkana, ettei mantelimassa pala reunoilta.

3. Irrota pohjat varovasti ja jäähdytä. Nosta pohjat vadille ja koristele valutetuilla hedelmillä. Tarjoile mieluusti jäätelön tai kermavaahdon kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!