Mansikkaletut
Oikeastaan kaikkia hedelmiä ja marjoja voi appelsiinimarinoida ja kääriä ne lettuihin. Voit valita kauden mukaan. Hieman vaniljajäätelöä maistuu hyvältä lettujen kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 3 kananmunaa
- 4 dl maitoa
- hieman sokeria ja suolaa
- 5 dl vehnäjauhoja
Täyte
- 1 l mansikoita, viipaloituina
- 1 dl puristettua appelsiinimehua
- tomusokeria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen, laita vain ylävastus päälle. Vatkaa lettutaikina ja anna sen turvota noin vartti.
2. Paista sitten ohuita lettuja tavalliseen tapaan.
3. Viipaloi mansikat ja laita ne appelsiinimehuun vetäytymään.
4. Ota esiin uuninkestävä vuoka ja voitele se.
5. Laita letuille mansikoita, kääri ne rullalle ja laita vuokaan. Kaada letturullien päälle appelsiiniliemi. Sihtaa päälle tomusokeria ja laita vuoka uuniin kunnes sokeri on sulanut.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka