Kesäkurpitsa-pekonipaistos
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Raaka-aineet
- 1 iso kesäkurpitsa
- 150 g pekonia
- 1 paprika
- 4 uutta sipulia
- 4 tomaattia
- 6 valkosipulinkynttä
- timjamia
- mustapippuria
- suolaa
- sinihomejuustoa kuorruttamiseen
Valmistusohje
Leikkaa ensin kurpitsa parin sentin kuutioiksi ja ripottele niiden päälle suolaa. Suola alkaa imeä itseensä nestettä ja maustaa samalla kuutioita. Kuutioi tai suikaloi sitten pekoni ja käristä sitä erillisellä pannulla tai grillin parilatasolla. Lisää tsukkinit ja hetken kuluttua loput, paloitellut kasvikset. Mausta seos viipaloidulla valkosipulilla, timjamin lehdillä ja mustapippurilla. Lusikoi paistosta sitten annosvuokiin tai jätä pannuun ja ripottele pinnalle reilusti raastettua sinihomejuustoa. Varmista, että astia kestää riittävästi lämpöä ja aseta se kuortumaan grillikuvun alle, lämmön ollessa täydellä teholla. Syö sellaisenaan, leivän tai pastan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä