Bolognesekastike
Pastakastikkeiden klassikko on bolognesekastike. Katso Sami Garamin herkullinen versio vanhasta suosikista. Videosta näet, kuinka Sami jauhaa lihan itse suoraan paistinpannulle.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 500 g naudan luutonta rintaa tai paistia
- 100 g possun kylkeä
- 1 sipuli
- 2 porkkanaa
- 100 g selleriä
- 100 g palsternakkaa
- 6 valkosipulinkynttä
- 6 tomaattia
- nippu tuoretta oreganoa
- nippu tuoretta basilikaa
- rouhittua mustapippuria
- suolaa
- (pastaa)
Valmistusohje
Jauha possun kylki lihamyllyllä suoraan paistinpannulle ja kuumenna niin, että rasva irtoaa. Jauha mukaan naudanliha ja juurekset. Kuullota reippaasti ja lisää tomaatit lohkottuina sekaan. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna kastikkeen hautua tovi.
Leikkaa lopuksi joukkoon reilusti yrttejä. Tarjoa bolognese keitetyn pastan tai miksei perunoidenkin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku