Bolognesekastike

Pastakastikkeiden klassikko on bolognesekastike. Katso Sami Garamin herkullinen versio vanhasta suosikista. Videosta näet, kuinka Sami jauhaa lihan itse suoraan paistinpannulle.

Ainekset

  • 500 g naudan luutonta rintaa tai paistia
  • 100 g possun kylkeä
  • 1 sipuli
  • 2 porkkanaa
  • 100 g selleriä
  • 100 g palsternakkaa
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 6 tomaattia
  • nippu tuoretta oreganoa
  • nippu tuoretta basilikaa
  • rouhittua mustapippuria
  • suolaa
  • (pastaa)

Valmistusohje

Jauha possun kylki lihamyllyllä suoraan paistinpannulle ja kuumenna niin, että rasva irtoaa. Jauha mukaan naudanliha ja juurekset. Kuullota reippaasti ja lisää tomaatit lohkottuina sekaan. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna kastikkeen hautua tovi.

Leikkaa lopuksi joukkoon reilusti yrttejä. Tarjoa bolognese keitetyn pastan tai miksei perunoidenkin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!