Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Bolognesekastike

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pastakastikkeiden klassikko on bolognesekastike. Katso Sami Garamin herkullinen versio vanhasta suosikista. Videosta näet, kuinka Sami jauhaa lihan itse suoraan paistinpannulle.

Ainekset

  • 500 g naudan luutonta rintaa tai paistia
  • 100 g possun kylkeä
  • 1 sipuli
  • 2 porkkanaa
  • 100 g selleriä
  • 100 g palsternakkaa
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 6 tomaattia
  • nippu tuoretta oreganoa
  • nippu tuoretta basilikaa
  • rouhittua mustapippuria
  • suolaa
  • (pastaa)

Valmistusohje

Jauha possun kylki lihamyllyllä suoraan paistinpannulle ja kuumenna niin, että rasva irtoaa. Jauha mukaan naudanliha ja juurekset. Kuullota reippaasti ja lisää tomaatit lohkottuina sekaan. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna kastikkeen hautua tovi.

Leikkaa lopuksi joukkoon reilusti yrttejä. Tarjoa bolognese keitetyn pastan tai miksei perunoidenkin kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Jauhelihakastike