Gratinoitua porsaanfileetä ja latva-artisokkaa
Juhlavaa tarjoiluruokaa, joka voi odotella vieraita ongelmitta. Sinun tarvitsee vain gratinoida se ennen tarjoilua. Latva-artisokanpohjat ja herkkusienet ovat hieno makuyhdistelmä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kuudelle-kahdeksalle
- 800 g porsaanfileetä
- 6-8 latva-artisokanpohjaa, purkista
- paprikajauhetta
- juustoraastetta
- suolaa ja pippuria
Sienimuhennos
- 500 g herkkusieniä, ohuesti viipaloituina
- 1 rkl voita
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 3 dl kermaa
- 1-2 rkl portviiniä
- hieman soijaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Aloita muhennoksesta. Paista sienet voissa, kunnes kaikki neste on haihtunut. Puuteroi päälle jauhot, lisää kerma ja mausta. Keitä hiljalleen, vähintään 20 minuuttia. Mausta soijalla ja portviinillä.
2. Viipaloi filee n. 5 cm paloiksi. Nuiji ne hieman litteämmiksi ja mausta. Paista kypsiksi, laita uunivadille.
3. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Laita joka lihapalalle artisokanpohja, täytä se sienimuhennoksella ja ripottele päälle paprikaa ja juustoa. Gratinoi kunnes juusto on sulanut.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku