Bouillabaisse
Hivele makuhermojasi maukkaalla kala-äyriäiskeitolla. Koristele höyryävä keitto tuoreilla yrteillä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle hengelle
- 2 sipulia
- 4 valkosipulin kynttä
- 100 g fenkolia
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 4 laakerinlehteä
- 0,5 tl timjamia
- 0,25 tl sahramia
- suolaa
- pippuria
- 3 dl valkoviiniä
- 2 l kalalientä
- 100 g lohta
- 100 g kuhaa tai muuta vaaleaa kalaa
- 100 g kuorittuja katkarapuja
- 100 g sinisimpukoita
Koristeluun
- tuoretta persiljaa
Valmistusohje
Leikkaa sipulit sekä fenkoli pienehköiksi paloiksi ja kuullota niitä isossa kattilassa hetken aikaa. Lisää tomaattipyree ja kaikki mausteet ja anna maustua muutaman minuutin ajan.
Lisää joukkoon valkoviini sekä kalaliemi ja anna keittopohjan kiehua miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Sillä aikaa leikkaa kalat paloiksi.
Lopuksi lisää kalat sekä äyriäiset kattilaan ja keitä muutaman minuutin ajan. Koristele keitto tuoreilla yrteillä.
Yhden annoksen energiasisältö:
Energiaa 180 kcal
Proteiinia 17g (38 E%)
Hiilihydraatteja 5g (11 E%)
Kuitua 1g
Rasvaa 5g (25 E%)
josta tyydyttynyttä rasvaa 1g (20% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on hyvä)
Suolaa 3,6g
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka