Chorizo-couscous salaatti
Kokeile maukasta chorizo-couscous salaattia. Täyttävän annoksen voit koristella vaikkapa persiljalla.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 3 dl couscous ryynejä
- 6 dl vettä tai kasvislientä
- 200 g romaine-salaattia
- 10 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
- 1 paprika
- 1/ 2 kurkku
- 100 g maissinjyviä
- 150 g chorizo-makkaraa siivuina
- 1/2 pnt tuoretta persiljaa hienonnettuna
- 1-2 tl tabascoa
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Kiehauta vesi kattilassa ja lisää hyvin sekoittaen couscous ryynit joukkoon. Sulje kannella ja anna hautua kypsäksi noin 10 minuutin ajan. Kaada kypsennyksen jälkeen tomaattien mausteöljyä joukkoon ja sekoita varoen.
Lisää joukkoon pieniksi kuutioiksi leikattu paprika, kurkku sekä makkara. Mausta suolalla, pippurilla, tabascolla sekä persiljalla. Revi salaatti tarjoiluvadille ja kaada maustunut couscous salaatti päälle.
Yhden annoksen energiasisältö:
Energiaa 440 kcal
Proteiinia 17g (15 E%)
Hiilihydraatteja 55g (50 E%)
Kuitua 7g
Rasvaa 17g (35 E%)
josta tyydyttynyttä rasvaa 6g (35% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on huono)
Suolaa 2g
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka