Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Chorizo-couscous salaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kokeile maukasta chorizo-couscous salaattia. Täyttävän annoksen voit koristella vaikkapa persiljalla.

Ainekset

  • 3 dl couscous ryynejä
  • 6 dl vettä tai kasvislientä
  • 200 g romaine-salaattia
  • 10 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1 paprika
  • 1/ 2 kurkku
  • 100 g maissinjyviä
  • 150 g chorizo-makkaraa siivuina
  • 1/2 pnt tuoretta persiljaa hienonnettuna
  • 1-2 tl tabascoa
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Kiehauta vesi kattilassa ja lisää hyvin sekoittaen couscous ryynit joukkoon. Sulje kannella ja anna hautua kypsäksi noin 10 minuutin ajan. Kaada kypsennyksen jälkeen tomaattien mausteöljyä joukkoon ja sekoita varoen.

Lisää joukkoon pieniksi kuutioiksi leikattu paprika, kurkku sekä makkara. Mausta suolalla, pippurilla, tabascolla sekä persiljalla. Revi salaatti tarjoiluvadille ja kaada maustunut couscous salaatti päälle.

Yhden annoksen energiasisältö:

Energiaa 440 kcal

Proteiinia 17g (15 E%)

Hiilihydraatteja 55g (50 E%)

Kuitua 7g

Rasvaa 17g (35 E%)

josta tyydyttynyttä rasvaa 6g (35% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on huono)

Suolaa 2g

Tuoreimmat aiheesta

Couscoussalaatti