Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kirkas lohikeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Herkullinen lohikeitto maistuu niin arkipäivänä kuin viikonloppuna. Maukasta soppaa syö mielellään varmasti myös perheen pienimmät.

Ainekset

  • 4 perunaa
  • 1-2 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 1 iso sipuli
  • tilkka öljyä
  • 1,5 l kalalientä
  • 2 tl fenkolinsiemeniä
  • 2 laakerinlehteä
  • suolaa
  • pippureita
  • 400 g lohifileetä kuutioina
  • 100 g kylmäsavulohta
  • hienonnettua tilliä

Valmistusohje

Kuori ja paloittele kaikki juurekset ja sipuli. Kuumenna tilkka öljyä kattilassa ja lisää edelliset. Kuullota hetki ja lisää kalaliemi sekä kaikki mausteet.

Keitä juurekset kypsiksi maustetussa liemessä ja lisää lopuksi lohikuutiot. Keitä miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan ja tarkista maku. Ripottele valmiin keiton pinnalle hienonnettua tilliä.

Yhden annoksen energiasisältö:

Energiaa 320 kcal

Proteiinia 23g (28 E%)

Hiilihydraatteja 16g (20 E%)

Kuitua 3g

Rasvaa 18g (50 E%) josta tyydyttynyttä rasvaa 3g (17% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on hyvä)

Suolaa 3,7g

Tuoreimmat aiheesta

Lohikeitto