Kirkas lohikeitto

Herkullinen lohikeitto maistuu niin arkipäivänä kuin viikonloppuna. Maukasta soppaa syö mielellään varmasti myös perheen pienimmät.

Ainekset

  • 4 perunaa
  • 1-2 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 1 iso sipuli
  • tilkka öljyä
  • 1,5 l kalalientä
  • 2 tl fenkolinsiemeniä
  • 2 laakerinlehteä
  • suolaa
  • pippureita
  • 400 g lohifileetä kuutioina
  • 100 g kylmäsavulohta
  • hienonnettua tilliä

Valmistusohje

Kuori ja paloittele kaikki juurekset ja sipuli. Kuumenna tilkka öljyä kattilassa ja lisää edelliset. Kuullota hetki ja lisää kalaliemi sekä kaikki mausteet.

Keitä juurekset kypsiksi maustetussa liemessä ja lisää lopuksi lohikuutiot. Keitä miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan ja tarkista maku. Ripottele valmiin keiton pinnalle hienonnettua tilliä.

Yhden annoksen energiasisältö:

Energiaa 320 kcal

Proteiinia 23g (28 E%)

Hiilihydraatteja 16g (20 E%)

Kuitua 3g

Rasvaa 18g (50 E%) josta tyydyttynyttä rasvaa 3g (17% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on hyvä)

Suolaa 3,7g

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!