Kirkas lohikeitto
Herkullinen lohikeitto maistuu niin arkipäivänä kuin viikonloppuna. Maukasta soppaa syö mielellään varmasti myös perheen pienimmät.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 4 perunaa
- 1-2 porkkanaa
- 1 palsternakka
- 1 iso sipuli
- tilkka öljyä
- 1,5 l kalalientä
- 2 tl fenkolinsiemeniä
- 2 laakerinlehteä
- suolaa
- pippureita
- 400 g lohifileetä kuutioina
- 100 g kylmäsavulohta
- hienonnettua tilliä
Valmistusohje
Kuori ja paloittele kaikki juurekset ja sipuli. Kuumenna tilkka öljyä kattilassa ja lisää edelliset. Kuullota hetki ja lisää kalaliemi sekä kaikki mausteet.
Keitä juurekset kypsiksi maustetussa liemessä ja lisää lopuksi lohikuutiot. Keitä miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan ja tarkista maku. Ripottele valmiin keiton pinnalle hienonnettua tilliä.
Yhden annoksen energiasisältö:
Energiaa 320 kcal
Proteiinia 23g (28 E%)
Hiilihydraatteja 16g (20 E%)
Kuitua 3g
Rasvaa 18g (50 E%) josta tyydyttynyttä rasvaa 3g (17% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on hyvä)
Suolaa 3,7g
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa