Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lammas-kaalikeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Valmista maukasta lammas-kaalikeittoa. Annoksen pinnalle voit ripotella vaikkapa tuoreita yrttejä.

Ainekset

  • 300 g kaalia
  • tilkka öljyä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl siirappia
  • 1 tl suolaa
  • 5 maustepippuria
  • 3 laakerinlehteä
  • 1 tl rosmariinia
  • 1,5 l vettä
  • 400 g lampaan jauhelihaa
  • (tuoreita yrttejä)

Valmistusohje

Leikkaa kaali hyvin ohuiksi suikaleiksi ja kuullota se kattilassa öljyssä pehmeäksi. Lisää joukkoon suikaloidut sipulit sekä kaikki mausteet ja kaada vesi mukaan. Anna kiehua miedolla lämmöllä 15 minuuttia ja ruskista sillä aikaa jauheliha pannulla rapeaksi.

Lisää paistettu liha kattilaan ja anna keiton kiehua vielä 5 minuuttia. Lisää nestettä tarvittaessa. Tarkista maku ja halutessasi ripottele pinnalle tuoreita yrttejä.

Yhden annoksen energiasisältö:

Energiaa 400 kcal

Proteiinia 27g (27 E%)

Hiilihydraatteja 14g (14 E%)

Kuitua 4g

Rasvaa 26g (59 E%)

josta tyydyttynyttä rasvaa 8g (31% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on hyvä)

Suolaa 2,8g

Käyttämällä mahdollisimman vähärasvaista jauhelihaa (alle 7% rasvaa), laskee annoksen energia 150 kcal.

Tuoreimmat aiheesta

Kaalikeitto