Lammas-kaalikeitto
Valmista maukasta lammas-kaalikeittoa. Annoksen pinnalle voit ripotella vaikkapa tuoreita yrttejä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 300 g kaalia
- tilkka öljyä
- 1 sipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 rkl siirappia
- 1 tl suolaa
- 5 maustepippuria
- 3 laakerinlehteä
- 1 tl rosmariinia
- 1,5 l vettä
- 400 g lampaan jauhelihaa
- (tuoreita yrttejä)
Valmistusohje
Leikkaa kaali hyvin ohuiksi suikaleiksi ja kuullota se kattilassa öljyssä pehmeäksi. Lisää joukkoon suikaloidut sipulit sekä kaikki mausteet ja kaada vesi mukaan. Anna kiehua miedolla lämmöllä 15 minuuttia ja ruskista sillä aikaa jauheliha pannulla rapeaksi.
Lisää paistettu liha kattilaan ja anna keiton kiehua vielä 5 minuuttia. Lisää nestettä tarvittaessa. Tarkista maku ja halutessasi ripottele pinnalle tuoreita yrttejä.
Yhden annoksen energiasisältö:
Energiaa 400 kcal
Proteiinia 27g (27 E%)
Hiilihydraatteja 14g (14 E%)
Kuitua 4g
Rasvaa 26g (59 E%)
josta tyydyttynyttä rasvaa 8g (31% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on hyvä)
Suolaa 2,8g
Käyttämällä mahdollisimman vähärasvaista jauhelihaa (alle 7% rasvaa), laskee annoksen energia 150 kcal.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku