Meloni-serranosalaatti ja valkosipuli-chilikastike
Yllätä ystäväsi valmistamalla herkullista meloni-serranosalaattia ja valkosipuli-chilikastiketta. Tarjoa salaatti ruisleivän kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle hengelle
- 300 g salaattia
- 100 g parsaa
- ½ cantaloupemeloni
- 1 pkt (n.100 g) serrano-kinkkua
Valkosipuli-chilikastike
- 1,5 dl oliiviöljyä
- 1 dl tuoretta persiljaa
- 1-2 valkosipulinkynttä
- pala tuoretta chiliä
- suolaa
- mustapippuria
- roseepippuria
Valmistusohje
Tee öljykastike. Laita kaikki raaka-aineet tehosekoittimeen ja sekoita 30 sekunnin ajan.
Kuori parsat, keitä ne napakan kypsiksi ja jäähdytä kylmässä vedessä. Leikkaa meloni paloiksi ja kääri kinkkusiivut palojen ympärille.
Asettele salaatti lautaselle ja nosta muut raaka-aineet joukkoon. Ripottele mausteöljyä pinnalle ja tarjoa ruisleivän kanssa.
Lisää mausteöljyä pinnalle ja tarjoa ruisleivän kanssa.
Yhden annoksen energiasisältö:
Energiaa 190 kcal
Proteiinia 9g (43 E%)
Hiilihydraatteja 3g (6 E%)
Kuitua 2g
Rasvaa 16g (76 E%)
josta tyydyttynyttä rasvaa 3g (19% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on hyvä)
Suolaa 1,6g
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa