Kuori ja leikkaa vihannekset kuutioiksi. Hienonna valkosipuli ja chili.
Kuutioi kalat ja suolaa ne kevyesti kulhossa. Hienonna yrtit.
Lisää kattilaan 1dl oliiviöljyä, valkosipuli ja chili, kuullota hetki kunnes aromit pääsevät liikkeelle.
Lisää kuutioitu peruna, sipuli ja porkkana, kuullota hetki.
Lisää laakerinlehdet, purjo, fenkoli ja selleri. Kaada kattilaan myös valkoviini, kiehauta ja keitä peri kolme minuuttia.
Lisää kalaliemi ja tomaatit. Anna kiehua 10-15 minuuttia.
Lisää paloitellut kevyesti suolatut paloitellut kalat, katkaravut, yrtit sekä sahrami ja anna hautua kannen alla 2-3 minuuttia.
Tarkista maku ja mausta tarvittaessa vielä suolalla ja mustapippurilla. Peitä kannella ja siirrä kattila pois levyltä, anna hautua vielä 2 minuuttia.
Valmista sitten rouille. Sekoita tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella kaikki muut rouillen ainekset öljyä lukuun ottamatta. Lisää öljyt ohuena nauhana kokoajan sekoittaen kunnes rouille on silkkistä.
Jos haluat rouillesta hiukan ohuempaa, lisää joukkoon tilkka kädenlämpöistä vettä.
Tarjoile keitto syvästä kulhosta. Viimeistele annos lusikallisella rouillea.