Kellarisämpylät

Sämpylöiden ei tarvitse olla täydellisen pyöreitä, voit leikata ne vähän epämuotoisiksi paloiksi.

25 sämpylää

  • 5 dl vettä
  • 50 g hiivaa
  • 1 dl rypsiöljyä
  • ½ rkl suolaa
  • 4 dl ruissihtijauhoa
  • n. 9 dl vehnäjauhoa

Valmistusohje

1. Liuota hiiva 37-asteiseen veteen ja sekoita siihen muut ainekset ja lopuksi niin paljon vehnäjauhoa, että saat joustavan taikinan. Vaivaa taikina kunnolla, peitä ja anna nousta 30 minuuttia.

2. Vaivaa taikinaa leivinpöydällä. Jaa taikina viiteen osaan, pyöritä niistä pitkiä säikeitä ja leikkaa ne vuorostaan viiteen osaan. Paina toinen leikkauspinta ruissihtijauhoon ja aseta sämpylät leivinpaperille pellille. Peitä ja anna nousta 30 minuuttia.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paista sämpylät uunin keskitasolla 10-12 minuuttia. Jäähdytä ritilällä leivinliinalla peitettynä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.