Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kellarisämpylät

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sämpylöiden ei tarvitse olla täydellisen pyöreitä, voit leikata ne vähän epämuotoisiksi paloiksi.

25 sämpylää

  • 5 dl vettä
  • 50 g hiivaa
  • 1 dl rypsiöljyä
  • ½ rkl suolaa
  • 4 dl ruissihtijauhoa
  • n. 9 dl vehnäjauhoa

Valmistusohje

1. Liuota hiiva 37-asteiseen veteen ja sekoita siihen muut ainekset ja lopuksi niin paljon vehnäjauhoa, että saat joustavan taikinan. Vaivaa taikina kunnolla, peitä ja anna nousta 30 minuuttia.

2. Vaivaa taikinaa leivinpöydällä. Jaa taikina viiteen osaan, pyöritä niistä pitkiä säikeitä ja leikkaa ne vuorostaan viiteen osaan. Paina toinen leikkauspinta ruissihtijauhoon ja aseta sämpylät leivinpaperille pellille. Peitä ja anna nousta 30 minuuttia.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paista sämpylät uunin keskitasolla 10-12 minuuttia. Jäähdytä ritilällä leivinliinalla peitettynä.

Tuoreimmat aiheesta

Sämpylät