Gluteenittomat hampurilaissämpylät à la Hellapoliisi
Gluteenittomat hampurilaissämpylät ovat sisältä upean pehmoisia. Väriä ne eivät saa samalla tavoin kuin vehnäjauhoilla leivotut sämpylät, mutta voit halutessasi voidella sämpylät ennen paistoa siirappi-vesiseoksella.Värikkäät täytteet tekevät hampurilaisista houkuttelevia ja maku itsessään on erinomainen. Resepti: Hellapoliisi Kati Jaakonen.
- Ruokavalio: Gluteeniton
10 kpl
- ½ dl juoksevaa margariinia tai sulatettua voita
- 3 ½ dl vettä
- ½ dl Semper perunakuitua
- 25 g hiivaa
- 1 ½ tl suolaa
- 500 g Semper GrovMix –jauhoseosta (säästä 1 1/2 dl leivontaan)
Valmistusohje
Sekoita juokseva margariini tai sulatettu voi, 1 ½ dl vettä, suola ja perunakuitu kulhossa. Anna turvota hetki.
Liuota hiiva kahteen desilitraan kylmää vettä ja sekoita taikinapohjaan. Lisää jauhoseos (paitsi 1 ½ dl) ja vaivaa taikinaksi loppuja jauhoja apuna käyttäen. Pyöritä taikina tasaiseksi tangoksi ja jaa kymmeneen yhtä suureen osaan. Pyöritä sämpylöiksi.
Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin puoli tuntia.
Paista 200-225 –asteisessa uunissa 12-15 minuuttia. Täytä hampurilaiset mehevillä jauhelihapihveillä, salaatilla, tomaatilla, maustekurkulla ja majoneesilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku