Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Riisi-linssicurry

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä intialaisessa kasvisruoassa on todella runsaasti makuja. Ja se on myös erittäin täyttävää, kiitos riisin ja linssien. Jos käytät sellaisia linssejä, joiden keittoaika on enemmän kuin 20 minuuttia, keitä ne puolikypsiksi ennen sekoittamista riisin kanssa. Tarjoa jogurttikastikkeen ja mieluusti chutneyn kera.

4 annosta

  • 2½ dl punaisia linssejä
  • 1½ dl basmatiriisiä
  • 4 rkl ruokaöljyä
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 pientä kanelitankoa
  • 1/4 tl kardemumman siemeniä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2-3 cl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 1 iso sipuli
  • ½ tl punaista chiliä
  • 1 tomaatti
  • 8-10 dl vettä
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Huuhtele erillään linssit ja riisi. Valuta huolellisesti. Lämmitä kattilassa öljyä niin kauan, että se sihahtaa, kun heität joukkoon yhden maustesiemenen. Lisää joukkoon laakerinlehti, kanelitangot ja kardemumma ja kuullota 5-10 sekunnin ajan.

2. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja raasta inkivääri. Lisää sipuli ja inkivääri kattilaan. Purista joukkoon valkosipuli. Kuullota, kunnes sipuli ruskistuu, muttei pala. Hienonna tomaatti ja sekoita se pataan chilin kanssa. Lisää joukkoon riisi ja linssit ja kuullota 5-7 minuuttia.

3. Lisää vesi ja suola, sekoita ja anna kiehua. Alenna lämpöä ja anna hautua kannen alla kunnes riisi ja linssit ovat kypsiä, noin 20 minuuttia. Raota kantta silloin tällöin ja lisää vettä, jos pata uhkaa kuivahtaa.

Tuoreimmat aiheesta

Kasviscurry