1. Huuhtele erillään linssit ja riisi. Valuta huolellisesti. Lämmitä kattilassa öljyä niin kauan, että se sihahtaa, kun heität joukkoon yhden maustesiemenen. Lisää joukkoon laakerinlehti, kanelitangot ja kardemumma ja kuullota 5-10 sekunnin ajan.
2. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja raasta inkivääri. Lisää sipuli ja inkivääri kattilaan. Purista joukkoon valkosipuli. Kuullota, kunnes sipuli ruskistuu, muttei pala. Hienonna tomaatti ja sekoita se pataan chilin kanssa. Lisää joukkoon riisi ja linssit ja kuullota 5-7 minuuttia.
3. Lisää vesi ja suola, sekoita ja anna kiehua. Alenna lämpöä ja anna hautua kannen alla kunnes riisi ja linssit ovat kypsiä, noin 20 minuuttia. Raota kantta silloin tällöin ja lisää vettä, jos pata uhkaa kuivahtaa.