Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Broileri-surimi-simpukkapaella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Alkuperäisreseptin mukaan paella valmistetaan isolla pannulla avotulella. Yhtä herkulliseksi paella kypsyy uunissa. Jos ruokailijoita on paljon, valmista paellaa kaksinkertainen määrä.

6 annosta

  • 125 g herneitä
  • 0,5 g herneitä
  • 3 dl riisiä
  • 20 sinisimpukkaa
  • 200 g surimi-rapuvalmistetta
  • 15 kuorittua katkarapua
  • 1 broileri
  • ½ purjosipuli
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 punainen paprika
  • ½ dl valkoviiniä
  • 1 1/4 litraa kanalientä
  • suolaa ja pippuria
  • öljyä paistamiseen
  • persiljaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori katkarapu. Paloittele surimipuikot sopiviksi suupaloiksi. Leikkaa broileri kahdeksaan osaan ja ruskista uunissa noin 40 minuuttia.

2. Kuori ja hienonna puolikas sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota öljyssä, älä ruskista. Lisää riisi ja sahrami. Kuullota vielä hetki. Kaada joukkoon kanaliemi ja kiehauta. Kaada paella uuninkestävään vuokaan. Peitä alumiinifoliolla ja kypsennä uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

3. Kuullota loput sipulista toisessa kattilassa. Lisää valkoviini. Paista simpukat yhdessä viipaloidun valkosipulinkynnen ja hienonnetun persiljan kanssa. Hienonna ja kuullota paprika ja purjosipuli. Ota paella uunista. Sekoita joukkoon paprika ja purjosipuli. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää päälle simpukat, katkaravut, surimi ja broileri. Ripottele pinnalle herneet.

Tuoreimmat aiheesta

Paella