Jambalaya broilerista

Jambalaya on tunnettu cajun-ruoka Louisianasta USA:sta. Ruoalle on ominaista broilerin, lihan ja äyriäisten sekoitus sekä sellerin ja vihreän paprikan maku. Tämä on oivallista tarjottavaa, kun syöjiä on monta: reseptistä riittää 16 hengelle.

16 annosta

  • 2 grillatun broilerin liha
  • 10 pekoniviipaletta
  • 800 g keitettyä kinkkua
  • 12 kabanossimakkaraa
  • 1 kg kuorittuja katkarapuja
  • 1 kg riisiä
  • 4 sipulia
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 4 paprikaa, punaisia ja vihreitä
  • 1 nippu varsiselleriä
  • 1 iso nippu persiljaa
  • 2 prk kokonaisia tomaatteja
  • 500 g pakasteherneitä
  • 2 laakerinlehteä
  • 12 kokonaista valkopippuria
  • 2 tl oreganoa
  • 2 tl timjamia
  • 1 tl jauhettua neilikkaa
  • ½ tl cayennepippuria
  • 2 litraa kanalientä

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi sipulit ja porkkanat. Viipaloi paprikat ja selleri. Paloittele tomaatit, säästä niiden liemi. Suikaloi pekoni. Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi ja makkara sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kuullota pekoni kevyesti isossa padassa. Lisää sipuli, porkkana ja paprika ja kuullota vielä muutaman minuutin ajan. Purista joukkoon valkosipuli ja lisää tomaatit liemineen. Mausta oreganolla, timjamilla, neilikalla ja cayennepippurilla. Sekoita.

2. Lisää mukaan riisi, sekoita ja kaada päälle kanaliemi. Lisää laakerinlehdet ja valkopippurit ja anna padan hautua kannen alla 20 minuuttia. Lisää 10 minuutin kuluttua mukaan makkara ja kinkku.

3. Paloittele broilerinliha ja silppua persilja. Kun keittoajasta on jäljellä 5 minuuttia, on aika lisätä herneet, broileri ja katkaravut. Ripottele padan pinnalle persiljasilppua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.