Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Savukinkkuinen jambalaya

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jambalayaan voi käyttää lähestulkoon kaikkea mitä keittiön kätköistä löytyy. Erityisen hyvin sopivat yhteen broileri, kinkku ja katkaravut.

4 annosta

  • 1 tl tuoretta timjamia
  • 1 tl tuoretta basilikaa
  • 1 tl tuoretta oreganoa
  • 1 laakerinlehti
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1/4 tl cayennepippuria
  • 1/4 tl valkopippuria
  • 2 rkl voita
  • 4 annosta riisiä
  • 2 dl kanalientä
  • 250 g savukinkkua
  • 250 g broileripaloja
  • 1 sipuli
  • 1 vihreä paprika
  • 2 sellerinvartta
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • muutama katkarapu koristeeksi

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli. Sulata voi isossa padassa ja kuullota puolet sipulista. Lisää riisi, laakerinlehti ja puolet kanaliemestä ja kiehauta. Jätä hautumaan 5-7 minuutiksi. Riisi saa olla vielä puolikypsää, kun pata otetaan levyltä.

2. Ruskista toisessa padassa kinkkukuutiot. Nosta kuutiot padasta ja ruskista kinkun rasvassa broileripalat. Nosta broileripalat padasta. Hienonna paprika ja halkaise sellerit. Kuullota padassa loppu sipuli, paprika, valkosipulit ja tuoreet yrtit.

3. Lisää loppu kanaliemi pataan 5 minuutin kuluttua. Lisää sitten kinkku, broilerinpalat, riisi ja tomaattimurska. Mausta valko- ja cayennenpippurilla. Hauduta pataa miedolla lämmöllä 35 minuuttia. Ripottele kuoritut katkaravut pinnalle koristeeksi.

Tuoreimmat aiheesta

Paella