Harri Syrjäsen paella-pasta

Syrjäsen paella (2)

Testaa tv-kokki Harri Syrjäsen one pot -pastaversio paellasta. Ruoassa on käytetty riisin sijaan riisinjyvän muotoista risoni-pastaa.

Ainekset

  • 250 g broilerin sisäfilettä
  • 100 g chorizo makkaraa
  • 150 g katkarapuja
  • 10 kpl kuorellisia sinisimpukoita (valmiiksi keitetty)
  • 300 g risoni-pastaa
  • 2 kpl suippopaprikaa
  • 10 cm pätkä purjoa
  • 2–3 valkosipulinkynttä
  • 1 dl pakasteherneitä
  • 1–2 kpl punasipulia
  • 1 rasia pikku tomaatteja
  • 1 kpl mieto chili
  • pieni nippu lehtipersiljaa
  • pieni nippu timjamia
  • 1 dl valkoviiniä
  • 0,8 l mietoa kanalientä
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1/2 sitruunasta lohkoja koristeeksi
  • 1 rkl paprikajauhe
  • 1 rkl tomaattipyre

Valmistusohje

Näin valmistuu Harri Syrjäsen paella one pot:

  1. Leikkaa suikaleiksi paprika, purjo, punasipuli, valkosipuli ja chili. Halkaise tomaatit puoliksi.
  2. Silppua timjami ja lehtipersilja. Leikkaa chorizo paloiksi. Leikkaa sitruuna puoliksi ja lohko toinen puoli sitruunasta koristeeksi. Pilko broileri.
  3. Lisää oliiviöljyä kasariin ja paista kasarissa chorizo, broileri, punasipuli, valkosipuli, paprika, purjo, tomaatit, chili ja lisää tomaattipyree.
  4. Lisää valkoviini ja kanaliemi. Kiehauta ja lisää pasta. Lisää paprikajauhe ja sahrami.
  5. Keitä noin 10 minuuttia hiljaa hymyillen.
  6. Lisää herneet, katkaravut, simpukat, timjami ja lehtipersilja viime hetkellä.
  7. Purista sitruunanmehu ja mausta mustapippurilla ja suolalla.

Lisää Harri Syrjäsen reseptejä löydät kokin Instagram-tililtä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!