Paellaa kanalla, jättikatkaravuilla ja kahden sortin simpukoilla

Paella on sekä maukasta että käytännöllistä kun päivällisvieraita on useita. Reseptin määrät voi hyvin tuplata.

Neljälle

  • 20 tuoretta simpukkaa, eri lajeja
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 broileri
  • 2 keltasipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 vihreä paprika
  • 1 punainen paprika
  • 3 dl pitkäjyväistä riisiä
  • ½ sitruuna
  • 8 dl lientä + simpukoiden keittoliemi
  • 1 g sahramia
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • ½ maustemittaa cayennepippuria
  • 200 g jättikatkarapuja kuorineen
  • 1 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Puhdista ja harjaa simpukat kylmän, juoksevan veden alla. Heitä pois ne jotka eivät sulkeudu, kun niitä kopauttaa kevyesti. Keitä simpukat viinissä 4 minuuttia kannen alla. Heitä pois simpukat, jotka eivät ole avautuneet. Siivilöi liemi ja säästä se. Laita simpukat sivuun.

2. Paloittele broileri. Kuumenna öljyä paellapannussa tai suuressa paistinpannussa. Ruskista kanapalat ja nosta ne pannusta.

3. Hienonna keltasipuli ja valkosipulinkynnet. Poista paprikoista siemenet ja suikaloi ne. Kaada loput öljystä pannuun, paista sipuli ja valkosipuli kullanruskeiksi. Lisää paprika ja riisi. Paista muutama minuutti samalla sekoitellen.

4. Purista sitruunasta mehu. Lisää sitruunamehu ja liemi pannuun. Mausta sahramilla, suolalla, mustapippurilla ja cayennepippurilla. Lisää kanapalat. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla 15-20 minuuttia.

5. Kuori jättikatkaravut mutta jätä pyrstön uloin osa kiinni. Paista katkaravut nopeasti öljyssä. Lisää katkaravut ja simpukat paellaan. Anna kaiken kiehua vielä 5 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!