Paella broilerin, katkarapujen ja sienten kera
Tämä ruoka sopii syksyyn, jos olet itse käynyt sienimetsällä, voit vaihtaa herkkusienet metsäsieniin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
12 hengelle
- 2 grillatun broilerin lihat
- 1 kg katkarapuja kuorineen
- 2 sipulia silppuna
- 3 paprikaa silppuna
- 1 valkosipulinkynsi silppuna
- öljyä
- 500 g herkkusieniä viipaleina
- 5 dl pitkäjyväistä riisiä
- 1 g sahramia
- 1 purkki simpukoita vedessä
- 225 g vihreitä pakasteherneitä
- 1 purkki vihreitä oliiveja siivuina
- 6-8 tomaattia lohkoina
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuori katkaravut. Kuullota sipuli, paprika ja valkosipuli öljyssä. Kuullota riisiä isossa kattilassa vähässä öljyssä hetken aikaa, sekoita joukkoon sahrami ja kaada vesi päälle. Keitä riisi kypsäksi.
2. Kääntele sipuliseos sekä muut ainekset riisiin ja kuumenna hyvin.
3. Siirrä kaikki isolle vadille. Koristele katkaravuilla, tomaateilla ja oliiveilla. Tarjoillaan kuumana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku