Paella broilerin, katkarapujen ja sienten kera

Tämä ruoka sopii syksyyn, jos olet itse käynyt sienimetsällä, voit vaihtaa herkkusienet metsäsieniin.

12 hengelle

  • 2 grillatun broilerin lihat
  • 1 kg katkarapuja kuorineen
  • 2 sipulia silppuna
  • 3 paprikaa silppuna
  • 1 valkosipulinkynsi silppuna
  • öljyä
  • 500 g herkkusieniä viipaleina
  • 5 dl pitkäjyväistä riisiä
  • 1 g sahramia
  • 1 purkki simpukoita vedessä
  • 225 g vihreitä pakasteherneitä
  • 1 purkki vihreitä oliiveja siivuina
  • 6-8 tomaattia lohkoina
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuori katkaravut. Kuullota sipuli, paprika ja valkosipuli öljyssä. Kuullota riisiä isossa kattilassa vähässä öljyssä hetken aikaa, sekoita joukkoon sahrami ja kaada vesi päälle. Keitä riisi kypsäksi.

2. Kääntele sipuliseos sekä muut ainekset riisiin ja kuumenna hyvin.

3. Siirrä kaikki isolle vadille. Koristele katkaravuilla, tomaateilla ja oliiveilla. Tarjoillaan kuumana.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.