Grillattu vasikanmaksa ja sipulimarmeladi
Nuoren naudan tai vasikanmaksa on oikeaa herkkua. Grillaa maksa joko liedellä grillipannussa tai ulkona hiiligrillissä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 600 g nuoren naudan tai vasikanmaksaa
- 2 rkl rypsiöljyä
- suolaa ja valkopippuria
- 250 g salaatinlehtiä
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 rkl oliiviöljyä
Sipulimarmeladi
- 10 salottisipulia
- 2 rkl sherryviinietikkaa
- 1 ½ valkoviiniä
- 1 dl kanalientä
- 1 tl sokeria
- 50 g voita
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuori salottisipulit ja silppua ne karkeasti. Kuullota silppu voissa. Lisää sokeri ja paista sekoitellen, kunnes sipulisilppu on ruskeaa. Kaada joukkoon sherryviinietikka ja viini ja keitä, kunnes kaikki neste on haihtunut. Mausta ja pidä lämpimänä tarjoiluun.
2. Huuhtele salaatinlehdet ja linkoa tai taputtele ne kuiviksi. Jaa ne neljälle lautaselle ja purista päälle sitruunamehua. Tiputtele pinnalle oliiviöljyä.
3. Poista maksasta kalvot ja suonet, huuhtele ja kuivaa. Leikkaa vajaan sentin paksuisia viipaleita. Voitele viipaleet öljyllä ja grillaa niitä muutama minuutti puoleltaan. Nosta viipaleet salaattipedille ja tarjoile sipulimarmeladin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku