Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Broilerinmaksapasta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pakastettua broilerinmaksaa kannattaa aina pitää kotona varalla. Siitä valmistat vaikkapa herkullisen pastaruoan. Varaa pöytään myös juustoraastetta ja mustapippurimylly.

4 annosta

  • 200 g broilerinmaksaa
  • 100 g pekonia
  • 100 g tuoreita herkkusieniä
  • 1 pieni sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 nippu persiljaa
  • 1 nippu ruohosipulia
  • 1 dl kanalientä
  • 4 annosta pastaa
  • 2 rkl voita
  • suolaa ja pippuria
  • juustoraastetta

Valmistusohje

1. Paloittele maksa ja suikaloi pekoni. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Hienonna persilja ja ruohosipuli veitsellä tai silppua saksilla. Puhdista ja viipaloi herkkusienet.

2. Ruskista pekonisuikaleita hetki padassa ja lisää hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynsi. Nosta lämpöä ja sekoita joukkoon herkkusienet ja 1 rkl voita. Kuullota pari minuuttia ja lisää persilja ja kanaliemi. Mausta ½ teelusikallisella suolaa ja ripauksella pippuria. Sekoita ja hauduta miedolla lämmöllä 5 minuuttia.

3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Paista maksapaloja voissa 5 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää palat sieni-pekoniseokseen. Sekoita varovasti. Lisää lopuksi ruohosipuli. Kumoa pasta lämpimään kulhoon ja kaada päälle kastike. Tarjoa lisänä juustoraastetta.

Tuoreimmat aiheesta

Broilerinmaksa