Broilerinmaksapasta
Pakastettua broilerinmaksaa kannattaa aina pitää kotona varalla. Siitä valmistat vaikkapa herkullisen pastaruoan. Varaa pöytään myös juustoraastetta ja mustapippurimylly.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 200 g broilerinmaksaa
- 100 g pekonia
- 100 g tuoreita herkkusieniä
- 1 pieni sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 nippu persiljaa
- 1 nippu ruohosipulia
- 1 dl kanalientä
- 4 annosta pastaa
- 2 rkl voita
- suolaa ja pippuria
- juustoraastetta
Valmistusohje
1. Paloittele maksa ja suikaloi pekoni. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Hienonna persilja ja ruohosipuli veitsellä tai silppua saksilla. Puhdista ja viipaloi herkkusienet.
2. Ruskista pekonisuikaleita hetki padassa ja lisää hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynsi. Nosta lämpöä ja sekoita joukkoon herkkusienet ja 1 rkl voita. Kuullota pari minuuttia ja lisää persilja ja kanaliemi. Mausta ½ teelusikallisella suolaa ja ripauksella pippuria. Sekoita ja hauduta miedolla lämmöllä 5 minuuttia.
3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Paista maksapaloja voissa 5 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää palat sieni-pekoniseokseen. Sekoita varovasti. Lisää lopuksi ruohosipuli. Kumoa pasta lämpimään kulhoon ja kaada päälle kastike. Tarjoa lisänä juustoraastetta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti