Broilerinkoipireidet sitruunakastikkeessa
Keitetty kana sitruunakastikkeessa on klassikko. Sen voi tehdä myös broilerin koipireisipaloista. Lisäksi maistuvat vihannekset ja villiriisi.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 4 broilerin koipireisipalaa
- 1 sipuli
- 1 porkkana
- ½ purjo
- 3 kokonaista valkopippuria
- 8 dl kanalientä
Vihannessekoitus
- ½ purjoa (valkoinen osa)
- 1/4 keräkaalia
- 1 porkkana
- 2 minimaissia
- 50 g sokeriherneitä
Sitruunakastike
- 2 rkl voita
- 2 ½ rkl vehnäjauhoa
- 4 dl kanalientä
- 1 ½ rkl sitruunamehua
- suolaa ja valkopippuria
Tarjoiluun
- keitettyä villiriisisekoitusta
Valmistusohje
1. Kuori sipuli ja leikkaa lohkoiksi. Kuori porkkana ja leikkaa paloiksi. Puhdista purjo ja leikkaa vihreä osa pieneksi. Nosta broilerin koipireisipalat sekä vihannekset tilavaan kattilaan, laita joukkoon pippurit ja kaada päälle kanalientä, niin että lihat peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen, kunnes liha irtoaa luista helposti, noin 1/2 - 3/4 tuntia. Nosta kanapalat liemestä, vedä nahka irti ja pidä palat lämpiminä.
2. Suikaloi loppupurjo hienoksi. Leikkaa myös kaali suikaleiksi. Kuori porkkana ja leikkaa siitä kuorijalla ohuita suikaleita. Puolita minimaissit ja poista sokeriherneistä kovat kannat. Keitä purjoa, kaalia, porkkanaa, minimaisseja sekä sokeriherneitä hiljalleen 5 minuuttia. Nosta liemestä ja pidä lämpimänä.
3. Kastike: Purista sitruunasta mehu. Siivilöi keitinliemi ja kuumenna se. Sulata kasarissa voita, nosta levyltä ja sekoita joukkoon jauho ja nosta takaisin levylle. Kaada pikkuhiljaa lientä joukkoon sekoittaen. Keitä kastiketta sekoitellen 5 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka