Appelsiinihunajaiset kanankoivet
Pieni, appelsiininmakuinen kanankoipi sopii hyvin aterian alkupalaksi. Tarjoile mahdollisesti pienen lisäkkeen kera, kuten miniuuniperunoiden kanssa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 4 broilerin koipea
- 1 appelsiini
- 1 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl juoksevaa hunajaa
- 2 tl kiinalaista soijaa
- 2 rkl puristettua appelsiinimehua
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Purista mehu appelsiinista. Sekoita keskenään hunaja, appelsiinimehu, öljy ja soija. Mausta koivet runsaasti ympäriinsä suolalla ja pippurilla ja penslaa kastiketta päälle.
2. Grillaa koipia uunissa noin 20 minuuttia. Kääntele ja voitele lopulla kastikkeella grillauksen aikana. Tarkista, että koivet ovat läpikypsiä, jolloin lihaneste on kirkasta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku