Appelsiinihunajaiset kanankoivet

Pieni, appelsiininmakuinen kanankoipi sopii hyvin aterian alkupalaksi. Tarjoile mahdollisesti pienen lisäkkeen kera, kuten miniuuniperunoiden kanssa.

Neljälle

  • 4 broilerin koipea
  • 1 appelsiini
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • 2 tl kiinalaista soijaa
  • 2 rkl puristettua appelsiinimehua
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Purista mehu appelsiinista. Sekoita keskenään hunaja, appelsiinimehu, öljy ja soija. Mausta koivet runsaasti ympäriinsä suolalla ja pippurilla ja penslaa kastiketta päälle.

2. Grillaa koipia uunissa noin 20 minuuttia. Kääntele ja voitele lopulla kastikkeella grillauksen aikana. Tarkista, että koivet ovat läpikypsiä, jolloin lihaneste on kirkasta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.