Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Venäläinen lohikeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Alunperin tämä keitto kehitettiin, jotta lohen nahka, ruodot ja pää eivät menisi hukkaan, mutta kuten monen yksinkertaisen ruokalajin kanssa on käynyt, tästä tuli pian ylellinen suosikkiruoka hienoissa ravintoloissa. Keitto tarjoillaan kermaviilin tai smetanan kera.

Neljälle

  • 500 g lohta ruotoineen
  • 1 ½ l kalalientä
  • 1 purjo
  • 1 iso nippu persiljaa
  • 1 keltasipuli
  • 1 porkkana
  • ¼ juuriselleri
  • 1 pieni lohko keräkaalia
  • 1 rkl voita
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 4 rkl kapriksia
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 20 viipaloitua vihreää oliivia
  • 8 pientä, tuoretta timjaminoksaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • kermaviiliä tai smetanaa tarjoiluun

Valmistusohje

1. Fileoi lohi ohuella, terävällä veitsellä. Leikkaa nahka pois fileistä ja kuutioi lohi sentinkokoisiksi paloiksi. Leikkaa irti purjon vihreä osa ja persiljanvarret. Kuori sipuli ja leikkaa se muutamiksi paloiksi.

2. Kuumenna kalaliemi kiehuvaksi, lisää lohen ruodot ja nahka, purjon vihreä osa, persiljanvarret sekä sipuli, keitä hiljalleen 15 minuuttia.

3. Puhdista ja kuutioi porkkana ja selleri, suikaloi kaali ja viipaloi purjon valkea osa. Paista vihanneksia padassa tai kattilassa muutama minuutti voissa ilman että ne saavat väriä. Lisää valkosipuli ja tomaattipyree ja paista vielä muutama minuutti.

4. Sekoita, siivilöi kalaliemi mukaan vihannesseokseen ja keitä hiljaa 5-8 minuuttia. Hienonna persilja (n. 1 dl). Lisää viini, lohikuutiot, oliivit, kaprikset ja persilja. Kuumenna kiehuvaksi, anna poreilla hiljaa n. 5 minuuttia ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Lohikeitto