Hedelmäinen kanapata eli Natalia Salmelan "kananaspata"

20220310_123721
Natalia Salmela

Natalia Salmela vinkkasi helpon kanapadan ohjeen Viiden jälkeen -ohjelmassa.

  • Aktiivinen valmistusaika: 15min
  • Kokonaisvalmistusaika: 1h 15min
  • Annosmäärä: 4 annosta

Ainekset

  • 2 salottisipulia
  • 2 kynttä valkosipulia
  • 4 kpl maustamattomia kanan koipireisiä
  • 4 porkkanaa
  • 2 kiiviä
  • 1/2 ananas
  • 2 appelsiinia
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl kanafondia
  • 2 rkl öljyä

Lisäksi

  • Tarjoiluun riisiä

Valmistusohje

  1. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori ja viipaloi kuutioiksi kaikki hedelmät sekä porkkana.
  2. Laita kaikki raaka-aineet isoon pataan, mausta soijakastikkeella, kanafondilla ja öljyllä.
  3. Anna muhia uunissa 180 asteessa noin tunnin ajan kannella peitettynä.
  4. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan ja tarjoile kanapadan kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!