Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Chutneykanaa salaattipedillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Makeanmaukas chutney tekee salaatista ja broilerista taivaallisen hyvää. Keitä kokonainen broileri tai käytä edellisenä päivänä tähteeksi jäänyttä kananlihaa. Ja ellet jaksa tai ehdi ryhtyä oman chutneyn tekoon, saahan sitä valmiina kaupasta...

Neljälle

  • 1 broileri
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • ½ purjo (vihreä osa)
  • 1 tl suolaa
  • 3 kokonaista valkopippuria
  • 1 laakerinlehti

Chutney

  • 1 sipuli
  • 1 omena
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl currya
  • 1 kiivi
  • 1 dl rusinoita

Salaattipeti

  • 1 kerä vihersalaattia
  • 3 sellerinvartta
  • ½ dl hasselpähkinöitä

Valmistusohje

1. Kuori sipuli ja leikkaa lohkoiksi. Kuori porkkana ja leikkaa paloiksi. Perkaa purjo ja leikkaa vihreä osa pieniksi paloiksi. Pane broileri ja vihannekset tilavaan kattilaan, lisää pippurit. Kaada päälle vettä niin, että se peittää broilerin, kuumenna kiehuvaksi. Keitä hiljaa matalalla lämmöllä, kunnes liha irtoaa luista, noin 3/4 tuntia. Nosta broileri liemestä, leikkaa annospaloiksi ja poista nahka.

2. Chutney: Kuori ja silppua sipuli. Silppua myös omena ja kuullota sipuli- ja omenasilppua öljyssä pari minuuttia. Lisää curry. Kuutioi kuorittu kiivi ja lisää seokseen, samoin rusinat. Chutney voidaan tarjoilla lämpimänä tai kylmänä.

3. Huuhdo salaatinlehdet ja kuivaa ne. Leikkaa sellerinvarret ohuiksi viipaleiksi. Paahda hasselpähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla ja rouhi ne sen jälkeen. Jaa salaatinlehdet ja sellerisiivut neljälle lautaselle, nosta päälle kanapalat ja lusikoi ylle chutneyta. Sirottele pinnalle vielä pähkinärouhetta ja tarjoile.

Tuoreimmat aiheesta

Kanasalaatti