Chutneykanaa salaattipedillä
Makeanmaukas chutney tekee salaatista ja broilerista taivaallisen hyvää. Keitä kokonainen broileri tai käytä edellisenä päivänä tähteeksi jäänyttä kananlihaa. Ja ellet jaksa tai ehdi ryhtyä oman chutneyn tekoon, saahan sitä valmiina kaupasta...
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 broileri
- 1 sipuli
- 1 porkkana
- ½ purjo (vihreä osa)
- 1 tl suolaa
- 3 kokonaista valkopippuria
- 1 laakerinlehti
Chutney
- 1 sipuli
- 1 omena
- 1 rkl öljyä
- 1 tl currya
- 1 kiivi
- 1 dl rusinoita
Salaattipeti
- 1 kerä vihersalaattia
- 3 sellerinvartta
- ½ dl hasselpähkinöitä
Valmistusohje
1. Kuori sipuli ja leikkaa lohkoiksi. Kuori porkkana ja leikkaa paloiksi. Perkaa purjo ja leikkaa vihreä osa pieniksi paloiksi. Pane broileri ja vihannekset tilavaan kattilaan, lisää pippurit. Kaada päälle vettä niin, että se peittää broilerin, kuumenna kiehuvaksi. Keitä hiljaa matalalla lämmöllä, kunnes liha irtoaa luista, noin 3/4 tuntia. Nosta broileri liemestä, leikkaa annospaloiksi ja poista nahka.
2. Chutney: Kuori ja silppua sipuli. Silppua myös omena ja kuullota sipuli- ja omenasilppua öljyssä pari minuuttia. Lisää curry. Kuutioi kuorittu kiivi ja lisää seokseen, samoin rusinat. Chutney voidaan tarjoilla lämpimänä tai kylmänä.
3. Huuhdo salaatinlehdet ja kuivaa ne. Leikkaa sellerinvarret ohuiksi viipaleiksi. Paahda hasselpähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla ja rouhi ne sen jälkeen. Jaa salaatinlehdet ja sellerisiivut neljälle lautaselle, nosta päälle kanapalat ja lusikoi ylle chutneyta. Sirottele pinnalle vielä pähkinärouhetta ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka