Kananmaksamuhennos
Tämä on oikein kevyt muhennos, joka ruokavehnän tai bulgurin ansiosta on myös täyttävä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Yhdelle
- 125 g pakastettua kananmaksaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- hieman meiramia
- 3-4 herkkusientä
- 1 tl soijaa
- 1 keltasipuli
- ½ dl ruokavehnää tai bulguria
- persiljaa
Kastike
- 1 ½ dl lientä
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 1 tl soijaa
- 1 tl arrowjuurta
- öljyä paistamiseen
Valmistusohje
1. Mausta puoliksi sulatettu maksa ja paista se kypsäksi teflonpannussa. Viipaloi sienet ja sipuli, paista ne soijatilkan kanssa kattilassa kunnes kaikki neste on haihtunut.
2. Keitä ruokavehnä/bulgur pakkauksen ohjeen mukaan ja sekoita siihen sienet, sipuli ja kananmaksa.
3. Kuumenna liemi ja tomaattipyree kiehuvaksi, mausta soijalla. Sekoita arrowjuuri tilkkaan vettä ja suurusta kastike. Kaada kastike maksan päälle. Koristele persiljalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku