Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lämpimät kananmaksaleivät

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tarjoile tämä pikkuherkku joko alkuruokana tai drinkkien yhteydessä suolapaloina.

Kahdeksalle

  • 300 g broilerinmaksoja
  • voita paistamiseen
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1/4 tl kuivattua meiramia
  • 1 rkl konjakkia
  • 60 g pehmeää voita
  • ½ sipuli
  • 100 g tuoreita herkkusieniä
  • 1 ½ tl madeiraa
  • 4 viipaletta vaaleaa leipää
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Paista maksat kevyesti pannulla vähässä voissa, maksojen pitää jäädä rosaksi sisältä. Sirottele päälle suolaa, pippuria ja meiramia. Nosta maksat pannulta ja vispaa konjakki pannulla. Hienonna maksat tehosekoittimella tai monitoimikoneella sileäksi soseeksi. Lisää pehmeä voi nokareina. Ota massa sekoittimesta ja siirrä kulhoon.

2. Hienonna sipulit ja herkkusienet pieneksi ja kuullota hetki voissa ruskistamatta. Lisää madeira ja anna jäähtyä. Kääntele käsin maksasoseeseen sieni-sipulihake sekä konjakkiliemi. Kaada massa vuokaan tai lasikulhoon. Siirrä se viileään hyytymään.

3. Kumoa koko pasteija, viipaloi se tai lusikoi pallukoita aseteille. Voit myös paistaa reunattomiksi leikatut leipäviipaleet voissa, jakaa ne kolmioiksi ja tarjota maksamoussea niiden päällä.

Tuoreimmat aiheesta

Broilerinmaksa