Lämmin broilerinmaksasalaatti

Broilerinmaksa on monille täysin tuntematon arkiherkku. Broilerinmaksa ei ole läheskään niin kallista ja rasvaista kuin hanhenmaksa, mutta lähes yhtä maukasta. Tässä ohjeessa lämmin broilerinmaksa yhdistetään rapeaan ja raikkaaseen salaattiin.

4 annosta

  • 300 g puhdistettua broilerinmaksaa
  • kauden salaattia
  • 2 rkl voita
  • muutama pisara omenaviinietikkaa
  • 1 dl ruskeaa lihalientä
  • 1 hapan omena
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Huuhtele salaatti ja asettele lehdet kauniisti lautasille. Paista broilerinmaksaa voissa teflonpannulla 3-6 minuuttia. Mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla.

2. Pirskota maksan päälle omenaviinietikkaa. Kaada lihaliemi pannulle ja anna nesteen haihtua.

3. Kuori ja halkaise omena ja poista siemenkota vasta hieman ennen tarjoilua, jotta omena ei tummu. Leikkaa puolikkaat suikaleiksi.

4. Nosta broilerinmaksa salaattipedille ja ripottele päälle omenasuikaleet. Tarjoa ennen kuin maksa ehtii jäähtyä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.