Maapähkinäsalaatti
Pienet rapeaksi friteeratut maapähkinäpyörykät ovat tämän jännittävän salaatin erikoisuus. Niitä voi tarjoilla myös herkullisena lisukkeena. Voit käyttää suolattuja maapähkinöitä, kunhan huuhtelet ensin suolan pois. Resepti on alkujaan Nigeriasta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 3 dl paahdettuja maapähkinöitä
- 2-3 rkl lämmintä vettä
- ruokaöljyä friteeraukseen
- vesikrassia tai lehtisalaattia
- 2 paprikaa
- 1 sipuli
- ½ tl jauhettua chiliä
- 1/4 tl mustapippuria
- ½ tl suolaa
Valmistusohje
1. Huuhtele mahdollinen suola maapähkinöistä ja kuivaa ne talouspaperilla. Kaada pähkinät tehosekoittimeen ja jauha tahnaksi. Kaada pähkinätahna kulhoon ja lisää massaan vettä, vähän kerrallaan, kunnes muodostuu paksu tahna.
2. Kuumenna öljy padassa, kunnes se sihahtaa kun siihen pudottaa maustesiemenen. Muotoile taikinasta teelusikalla pieniä litteitä pyöryköitä ja nosta ne öljyyn. Friteeraa 3-4 minuuttia, kunnes pyörykät ovat kullanruskeita. Nosta ne öljystä reikäkauhalla talouspaperille ja anna öljyn valua pois.
3. Huuhtele ja pilko krassi tai salaatti. Poista siemenet paprikoista ja suikaloi ne. Kuori ja viipaloi sipuli. Sekoita vihannekset vadilla ja mausta ne chilillä, pippurilla ja suolalla. Nosta maapähkinäpyörykät vihannespedille ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku