Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Maapähkinäsalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pienet rapeaksi friteeratut maapähkinäpyörykät ovat tämän jännittävän salaatin erikoisuus. Niitä voi tarjoilla myös herkullisena lisukkeena. Voit käyttää suolattuja maapähkinöitä, kunhan huuhtelet ensin suolan pois. Resepti on alkujaan Nigeriasta.

4 annosta

  • 3 dl paahdettuja maapähkinöitä
  • 2-3 rkl lämmintä vettä
  • ruokaöljyä friteeraukseen
  • vesikrassia tai lehtisalaattia
  • 2 paprikaa
  • 1 sipuli
  • ½ tl jauhettua chiliä
  • 1/4 tl mustapippuria
  • ½ tl suolaa

Valmistusohje

1. Huuhtele mahdollinen suola maapähkinöistä ja kuivaa ne talouspaperilla. Kaada pähkinät tehosekoittimeen ja jauha tahnaksi. Kaada pähkinätahna kulhoon ja lisää massaan vettä, vähän kerrallaan, kunnes muodostuu paksu tahna.

2. Kuumenna öljy padassa, kunnes se sihahtaa kun siihen pudottaa maustesiemenen. Muotoile taikinasta teelusikalla pieniä litteitä pyöryköitä ja nosta ne öljyyn. Friteeraa 3-4 minuuttia, kunnes pyörykät ovat kullanruskeita. Nosta ne öljystä reikäkauhalla talouspaperille ja anna öljyn valua pois.

3. Huuhtele ja pilko krassi tai salaatti. Poista siemenet paprikoista ja suikaloi ne. Kuori ja viipaloi sipuli. Sekoita vihannekset vadilla ja mausta ne chilillä, pippurilla ja suolalla. Nosta maapähkinäpyörykät vihannespedille ja tarjoile heti.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvissalaatti