Jauheliha-juurescannellonit
Appelsiini ja hunaja antavat tälle täyttävälle ruoalle uusia makuvivahteita. Valmistuksessa on monta vaihetta, jotka vievät oman aikansa. Raikkaasti appelsiinilta maistuvat juurekset kuitenkin palkitsevat vaivannäön.
4 annosta
- 8-12 cannelloni-putkea
- 1 annos jauhelihakastiketta
- 1 porkkana
- 1 palsternakka
- 150 g juuriselleriä
- 1 sipuli
- 2 appelsiinia
- 2 rkl voita
- 3 rkl hunajaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Täytä cannelloni-putket jauhelihakastikkeella.
2. Leikkaa juurekset kuutioiksi ja hienonna sipuli. Purista appelsiinien mehu ja raasta kuoret. Kypsennä/kuullota juureksia ja sipulia hunajassa ja voissa. Lisää appelsiinimehu ja kuoriraaste ja mausta suolalla ja pippurilla.
3. Kaada juurekset ja liemi cannellonien päälle. Paista 175-asteisessa uunissa 40 minuuttia. Ota välillä vuoka uunista ja valele cannelloneja paistoliemellä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"