Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Jauhelihatäytteiset cannellonit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Cannelloneiksi kutsutaan sekä paksuja pastaputkia että niistä valmistettavaa ruokaa. Italialainen sana cannelloni tarkoittaa myös putkea. Putket täytetään, laitetaan vuokaan, peitetään kastikkeella ja gratinoidaan uunissa. Erittäin italialaista.

Neljälle-kuudelle

  • 12 cannelloniputkea
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 2 dl juustoraastetta

Täyte

  • 250 g naudan jauhelihaa
  • 1 keltasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • ½ tl oreganoa
  • ½ tl salviaa
  • ½ – 1 rkl tomaattipyreetä
  • suolaa ja vastajauhettua mustapippuria
  • 3 rkl ranskankermaa
  • 2 dl raastettua parmesaanijuustoa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Keitä cannellonit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta.

2. Kaada tomaattimurska kattilaan ja keitä kokoon hieman. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljyä paistinpannussa ja paista sipuli, valkosipuli ja jauheliha. Ota pannu liedeltä, lisää oregano, salvia ja tomaattipyree. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä.

3. Sekoita ranskankerma ja parmesaani jauhelihaseokseen ja täytä cannelloniputket. Laita cannellonit voideltuun, uuninkestävään vuokaan, kaada päälle tomaattimurska ja ripottele päälle juustoraaste. Gratinoi n. 30 minuuttia uunissa kunnes pinta on kauniin värinen.

Tuoreimmat aiheesta

Cannellonit