Lasagne Béchamel

Lasagnen valmistus vaatii hieman näpertelyä, mutta se ei ole vaikeaa. Lado lasagnelevyt eri suuntiin eri kerroksissa, niin lasagne pysyy paremmin koossa.

Neljälle

  • 16 lasagnelevyä

Béchamelkastike

  • 100 g voita
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 l maitoa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Bolognesekastike

  • 300 g naudanjauhelihaa
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 keltasipuli
  • 1 porkkana
  • 20 g juuriselleriä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl voita
  • 2 dl lihalientä
  • 1 rkl oreganoa
  • 1 maustemitta timjamia
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 dl juustoraastetta

Tarjoiluun

  • papuja

Valmistusohje

1. Béchamelkastike: Kuumenna maito kiehuvaksi kattilassa. Sulata voi toisessa kattilassa, ota kattila liedeltä ja vatkaa mukaan jauhot tasaiseksi suurukseksi. Laita kattila takaisin liedelle ja lisää kuumaa maitoa vähän kerrallaan, samalla vatkaten. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja keitä vähintään 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Bolognesekastike: Kuori ja hienonna sipuli, kuori ja kuutioi porkkana hienoksi. Kuori juuriselleri ja raasta karkeasti. Paista vihannekset pehmeiksi voissa, lisää jauheliha ja paista kullanruskeaksi. Lisää liemi ja tomaattimurska. Mausta yrteillä, lisää tomaattipyree ja purista mukaan valkosipuli. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Lado jauhelihakastiketta, béchamelkastiketta ja lasagnelevyjä voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Laita päällimmäiseksi kerros béchamelkastiketta, ripottele päälle juustoraastetta ja paista uunissa 45-50 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.