Rapucannellonit ja kuohuva hummerikastike

Cannellonit ovat pastalevynyyttejä, jotka on täytetty hyvänmakuisilla sisuksilla, tällä kertaa ravuilla ja tillillä. Tämä ruoka on kaiken sen aiheuttaman puuhailun arvoista.

Neljälle

  • 500 g tuoreita lasagnelevyjä
  • 2 purkkia ravunpyrstöjä
  • liemessä à 380 g
  • 2 salottisipulia
  • 1 nippu tilliä
  • 1 nippu tuoretta korianteria
  • 1 munankeltuainen
  • 2 dl ranskankermaa
  • 1 rkl voita
  • 6 dl hummerifondia
  • 3 dl kermaa
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Levitä lasagnelevyt työpöydälle. Ota erilleen muutamia ravunpyrstöjä koristeluun. Silppua loput ravunpyrstöt. Kuori ja silppua salotit. Hienonna tilli sekä korianteri ja sekoita rapuhakkeeseen, lisää joukkoon toinen salottisipulin silppu ja ranskankerma, mausta suolalla ja pippurilla. Nosta nokare täytettä jokaiselle levylle ja kääri rullalle. Penslaa reunat munankeltuaisella ja taita reunat yhteen ikään kuin paketiksi. Kiinnitä cocktailtikulla.

2. Kuullota toinen salottisipulin silppu kasarissa ruokalusikallisessa voita, lisää hummerifondi ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi ja anna porista hiljalleen 20 minuuttia. Kuumenna kiehuvaksi iso kattilallinen vettä.

3. Laske pastapaketit kiehuvaan veteen 4-5 minuutiksi. Nosta vedestä ja aseta lautaselle. Irrota tikut. Lisää kastikkeeseen ruokalusikallinen voita ja vaahdota kastike sauvasekoittimella suoraan kasarissa tai vatkaa vispilällä, niin että kastike vaahtoaa. Kaada kastike pastapakettien päälle ja koristele korianterilla ja ravunpyrstöillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.