Gratinoidut jauhelihatäytteiset cannellonit
Tässä on todellinen klassikko uudella tavalla valmistettuna. Ohje soveltuu erityisesti niille, jotka ovat valmiita käyttämään ruoanlaittoon hieman aikaa ja vaivaa. Jos lähikaupassasi ei ole cannelloni-putkia, voit valmistaa rullat lasagnelevyistä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 8-12 cannelloni-putkea
- 400 g naudan jauhelihaa
- 1 sipuli
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 1 dl kermaa
- 1 dl kasvis- tai lihalientä
- 2 dl ranskankermaa
- suolaa ja pippuria
- 100 g juustoraastetta
- 1 tl oreganoa
- voita paistamiseen
Béchamel-kastike
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 5 dl maitoa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Jauhelihakastike: Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha ja sipuli voissa. Mausta suolalla, pippurilla, oreganolla ja tomaattipyreellä. Lisää kerma ja liemi ja hauduta 15 minuuttia.
2. Béchamel-kastike: Kuumenna maito kiehuvaksi kattilassa. Sulata voi toisessa, isossa kattilassa, lisää vehnäjauhot ja vatkaa tasaiseksi suurukseksi. Lisää kuuma maito koko ajan sekoittaen. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja keitä vähintään 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Annostele jokaiseen cannelloni-putkeen jauhelihaseosta ja nokare ranskankermaa. Pane pastarullat tiiviisti voideltuun, uuninkestävää vuokaan. Kaada päälle béchamel-kastike ja ripottele pinnalle juustoraaste. Laske uunin lämpötilaa 115 asteeseen ja paista noin 30 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa