Gratinoidut jauhelihatäytteiset cannellonit

Tässä on todellinen klassikko uudella tavalla valmistettuna. Ohje soveltuu erityisesti niille, jotka ovat valmiita käyttämään ruoanlaittoon hieman aikaa ja vaivaa. Jos lähikaupassasi ei ole cannelloni-putkia, voit valmistaa rullat lasagnelevyistä.

4 annosta

  • 8-12 cannelloni-putkea
  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 dl kermaa
  • 1 dl kasvis- tai lihalientä
  • 2 dl ranskankermaa
  • suolaa ja pippuria
  • 100 g juustoraastetta
  • 1 tl oreganoa
  • voita paistamiseen

Béchamel-kastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Jauhelihakastike: Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha ja sipuli voissa. Mausta suolalla, pippurilla, oreganolla ja tomaattipyreellä. Lisää kerma ja liemi ja hauduta 15 minuuttia.

2. Béchamel-kastike: Kuumenna maito kiehuvaksi kattilassa. Sulata voi toisessa, isossa kattilassa, lisää vehnäjauhot ja vatkaa tasaiseksi suurukseksi. Lisää kuuma maito koko ajan sekoittaen. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja keitä vähintään 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Annostele jokaiseen cannelloni-putkeen jauhelihaseosta ja nokare ranskankermaa. Pane pastarullat tiiviisti voideltuun, uuninkestävää vuokaan. Kaada päälle béchamel-kastike ja ripottele pinnalle juustoraaste. Laske uunin lämpötilaa 115 asteeseen ja paista noin 30 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat