Valmista ensin kastike. Halkaise valkosipuli kahtia. Kuori ja lohko punasipuli. Sipaise leikkuupintoihin hieman öljyä ja paahda grillissä keskilämmöllä tai 200-asteisessa uunissa kauniin ruskeiksi. Kaavi pehmenneet valkosipulin kynnet kuoristaan kattilaan. Hienonna punasipuli ja lisää myös kattilaan. Kaada ginger ale kattilaan ja sekoita joukkoon loput kastikkeen ainekset. Keitä voimakkaasti, kunnes nestettä on jäljellä noin puolet. Mausta maistellen suola ja pippuri kohdilleen ja keittele tarvittaessa vielä hetki, kunnes kastike hieman sakenee. Soseuta sauvasekoittimella ja jätä lämpimään odottamaan tarjoilua.
Kypsennä sitten kanankoipinuijat. Mehukkaimmat kanat valmistuvat hitaasti grillin epäsuorassa ja miedossa lämmössä. Ihannelämpötila on noin 120 astetta.
Sekoita cajun-mausteseoksen ainekset pienessä kulhossa. Sivele koipinuijat tilkalla öljyä ja hiero reilusti mausteseosta niiden pintaan.
Grillaa ensin matalalla epäsuoralla lämmöllä (120 astettA) puolisen tuntia. Viimeistele nuijien pinnat suoralla lämmöllä kuuman hiilloksen päällä käännellen kauttaaltaan rapeiksi ja kauniin ruiskeiksi. Valele lopuksi hieman valmistamaasi ginger ale -kastiketta koipinuijien pintaan ja anna paahtua herkullisen karamelliksi.
Resepti Poppamies Markon ja Chef Santerin kirjasta Kesämiesten kesäruokaa (Docendo, 2015)