Pussimarinadi kanalle: Kätevä tapa broilerin marinoimiseen!
Marinoi lihat, kalat tai kanapalat jo kotona helposti muovipussissa ja pakkaa mukaan kätevästi kylmälaukkuun. Laita marinadipusseja kaksi päällekkäin, jotta marinadi ei varmasti sotke muita eväitä.
- Aktiivinen valmistusaika: 15min
- Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
- 4 broilerin paistileikettä
- ½ dl rypsiöljyä tai oliiviöljyä
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl kuivattua persiljaa
- 1 tl kuivattua rakuunaa
- 1 tl kuivattua sitruunamelissaa
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
Laita kaksi pakastinpussia päällekkäin ja laita sitten broilerin paistileikkeet pakastepussiin.
Lisää joukkoon rypsi- tai oliiviöljy, hienonnetut valkosipulinkynnet, paprikajauhe, persilja, rakuuna, sitruunamelissa ja suola.
Kääntele marinadi tasaiseksi pussissa, jotta kanat maustuvat kauttaaltaan.
Pakkaa pussi jääkaappiin tai kylmälaukkuun ja anna maustua mielellään muutama tunti tai yön yli.
Grillaa kuumassa grillissä molemmin puolin ja nauti esimerkiksi grillatun parsan tai muiden grillikasvisten kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"