29.1. Top Chef-voittaja Kira Weckman loihti keskiviikkona Makuja-osiossa mehevää kananpoikaa.
Paahdettua kananpoikaa
- 1 kpl kokonaista kananpoikaa
- hienoa merisuolaa
- mustapippuria myllystä
- 50g pehmeää voita (tai oliiviöljyä)
- puolikkaan sitruunan mehu
- 3 valkosipulinkynttä
- 3 oksaa timjamia
- 1 rkl juoksevaa hunajaa
Chimichurrikastike
- 1dl rypsiöljyä
- 1rkl valkoviinietikkaa
- 2rkl olutta III
- 1kpl sitruunan mehua
- 1 pieni sipuli
- 1 pieni valkosipulinkynsi
- puolikas punainen paprika
- tuoretta punaista chiliä maun mukaan
Kuohkea polentapuuro
- 25 g voita
- 1kpl shalottisipulia
- 1kpl valkosipulin kynttä
- 2 dl valkoviiniä
- 8 dl kanalientä
- 3 dl polentaa
- suolaa
- 2 dl kuohukermaa
- 80 g parmesaania raastettuna
- noin kourallinen tuoreita yrttejä (persiljaa, basilikaa ja timjamia hienonnettuna)
Valmistusohje
Paahdettua kananpoikaa:
Ota kananpoika huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen kypsennustä. Mausta kana kauttaaltaan suolalla ja pippurilla. Sivele kanan pintaan ja nahan alle reilusti pehmeää voita. Purista kanan pintaan sitruunan mehua ja laita loput sitruunan puolikkaasta kanan sisään. Laita nahan alle valkosipulinpaloja ja timjaminoksia. Mausta kanan pinta vielä hunajalla. Kypsennä kananpoika 190C asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Kananpojan nahan tulee olla kullanruskea ja lihan mureaa ja mehukasta. Kananpoika on kypsää kun liha irtoaa helposti luista. Kanan lisukkeena voi tarjoilla polentan ja Chimichurrin lisäksi paistettua maissia.
Chimichurrikastike:
Kaada kulhoon öljy, etikka ja olut. Purista sekaan sitruunan mehu. Hienonna joukkoon loput raaka-aineet. Tarkista kastikkeen maku ja koostumus Lisää suolaa maun mukaan.
Kuohkea polentapuuro:
Kuullota shalottisipuli ja valkosipuli voissa. Lisää valkoviini ja kanaliemi ja kiehauta. Vatkaa joukkoon polentaryynit ja kypsennä noin 16 minuuttia. Lisää loput ainekset ja mausteet. Kuumenna polenta sekoittaen. Tarjoile heti!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa