Jogurtti-yrttimarinoitua kanaa happamassa kastikkeessa

Tätä reseptiä valmistaessasi täytyy hieman suunnitella ajankäyttöä. Kanaa nimittäin marinoidaan 5 tuntia. Tarjoilemme ruoan happaman kastikkeen ja riisin kera.

Kahdeksalle

  • 2 broileria

Marinadi

  • 6 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl tuoretta, raastettua inkivääriä
  • 1 raaka, tuore papaija
  • 1 punainen chili
  • 1 ½ tl suolaa
  • 2 dl ruoanlaittojogurttia
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 3 tl limemehua
  • 2 rkl maissiöljyä
  • 1 ½ maustemittaa jauhettua muskottipähkinää

Kastike

  • 2 maustemittaa rouhittua kardemummaa
  • 2 tl rouhittua mustapippuria
  • 4 rkl maissiöljyä
  • 4 rkl limemehua

Tarjoiluun

  • keitettyä riisiä

Valmistusohje

1. Paloittele broilerit tasakokoisiksi paloiksi. Kuori inkivääri ja papaija ja raasta ne. Poista chilistä siemenet ja hienonna hedelmäliha. Sekoita inkivääri, papaija, chili, suola, jogurtti, tomaattipyree, limemehu, öljy ja muskotti marinadiksi. Purista mukaan valkosipuli, laita kanapalat marinadiin ja anna maustua 5 tuntia.

2. Sekoita kardemumma, mustapippuri, öljy ja limemehu kastikkeeksi.

3. Pujota kanapalat grillivartaisiin ja penslaa marinadilla. Grillaa 5-8 minuuttia, penslaa marinadilla grillauksen aikana moneen kertaan. Kaada kastike vartaille vastagrillattuina, tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!