Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Carolina-tädin kesäkurpitsapasta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Zia Carolina’s pasta tuo italialaisen tädin keitokset kotiisi!

4 hengelle

  • 450 g spaghettia
  • neitsytoliiviöljyä paistamiseen
  • 4 kesäkurpitsaa, viipaloituina
  • suolaa
  • 2 rkl kapriksia pilkottuna, plus ekstrapaloja koristeluun
  • pieni nippu tuoreita mintunlehtiä, hienoksi pilkottuna

Tee näin

    Valmistusohje

    - Keitä pasta kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä. Sekoita, jotteivät nauhat takertuisi toisiinsa.

    - Kuumenna öljy suurella pannulla ja paista kesäkurpitsat, kunnes ne ovat kullanruskeita.

    - Laita paistetut kesäkurpitsat talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy imeytyisi siihen.

    - Lisää suolaa kesäkurpitsoille, kun ne ovat vielä kuumia.

    - Laita pannu paistoöljyineen sivummalle myöhempää käyttöä varten.

    - Valuta pasta juuri ennen al dente -vaihetta ja laita kesäkurpitsojen paistamiseen käytetyn öljyn sekaan.

    - Lisää kesäkurpitsat, kaprikset ja puolet silputusta mintusta.

    - Sekoita hyvin, lisää suolaa jos tarpeen.

    - Laita tarjoiluastiaan, koristele kapriksilla ja lopuilla mintuilla.

    - Tarjoile välittömästi.

    Tuoreimmat aiheesta

    Kasvispasta