Carolina-tädin kesäkurpitsapasta
Zia Carolina’s pasta tuo italialaisen tädin keitokset kotiisi!
- Ruokavalio: Kasvisruoka
4 hengelle
- 450 g spaghettia
- neitsytoliiviöljyä paistamiseen
- 4 kesäkurpitsaa, viipaloituina
- suolaa
- 2 rkl kapriksia pilkottuna, plus ekstrapaloja koristeluun
- pieni nippu tuoreita mintunlehtiä, hienoksi pilkottuna
Tee näin
Valmistusohje
- Keitä pasta kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä. Sekoita, jotteivät nauhat takertuisi toisiinsa.
- Kuumenna öljy suurella pannulla ja paista kesäkurpitsat, kunnes ne ovat kullanruskeita.
- Laita paistetut kesäkurpitsat talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy imeytyisi siihen.
- Lisää suolaa kesäkurpitsoille, kun ne ovat vielä kuumia.
- Laita pannu paistoöljyineen sivummalle myöhempää käyttöä varten.
- Valuta pasta juuri ennen al dente -vaihetta ja laita kesäkurpitsojen paistamiseen käytetyn öljyn sekaan.
- Lisää kesäkurpitsat, kaprikset ja puolet silputusta mintusta.
- Sekoita hyvin, lisää suolaa jos tarpeen.
- Laita tarjoiluastiaan, koristele kapriksilla ja lopuilla mintuilla.
- Tarjoile välittömästi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku