Sardellipullat tomaattikastikkeessa

Polpette di acciughe; viikon kala-annos taatusti erilaisessa muodossa!

4 hengelle

  • 900 g tuoreita sardelleja, puhdistettuina ja paloiteltuina
  • 175 ml korppujauhoja
  • 1 muna
  • 2 valkosipulinkynttä hienoksi pilkottuna
  • nippu tuoretta liuskalehtipersiljaa, silputtuna
  • 175 ml parmesaaniraastetta
  • 235 ml valkoviiniä
  • neitsytoliiviöljyä uppopaistamiseen
  • tomaattikastiketta, niin paljon kuin haluat (ei pakollinen)

Valmistusohje

- Laita sardellit, korppujauhot, muna, suola, valkosipuli, persilja, parmesaani ja viini kulhoon.

- Sekoita ainekset hyvin, mieluiten käsin.

- Jos seos on liian kuivaa, lisää viiniä. Jos se on liian märkää, lisää korppujauhoja.

- Tee seoksesta noin kananmunankokoisia, tiiviitä pyöryköitä.

- Kuumenna öljy paistinkasarissa.

- Laita pyörykät varovasti öljyyn, muutama kerrallaan ja kypsennä, kunnes ne ovat kullanruskeita.

- Kääntele pyöryköitä, jotta ne kypsyvät joka puolelta.

- Asettele pyörykät talouspaperille.

- Tarjoile välittömästi tai laita hiljalleen kiehuvaan tomaattikastikkeeseen muutamaksi minuutiksi.

Parhaat ruokaohjelmat