Sardellipullat tomaattikastikkeessa
Polpette di acciughe; viikon kala-annos taatusti erilaisessa muodossa!
4 hengelle
- 900 g tuoreita sardelleja, puhdistettuina ja paloiteltuina
- 175 ml korppujauhoja
- 1 muna
- 2 valkosipulinkynttä hienoksi pilkottuna
- nippu tuoretta liuskalehtipersiljaa, silputtuna
- 175 ml parmesaaniraastetta
- 235 ml valkoviiniä
- neitsytoliiviöljyä uppopaistamiseen
- tomaattikastiketta, niin paljon kuin haluat (ei pakollinen)
Valmistusohje
- Laita sardellit, korppujauhot, muna, suola, valkosipuli, persilja, parmesaani ja viini kulhoon.
- Sekoita ainekset hyvin, mieluiten käsin.
- Jos seos on liian kuivaa, lisää viiniä. Jos se on liian märkää, lisää korppujauhoja.
- Tee seoksesta noin kananmunankokoisia, tiiviitä pyöryköitä.
- Kuumenna öljy paistinkasarissa.
- Laita pyörykät varovasti öljyyn, muutama kerrallaan ja kypsennä, kunnes ne ovat kullanruskeita.
- Kääntele pyöryköitä, jotta ne kypsyvät joka puolelta.
- Asettele pyörykät talouspaperille.
- Tarjoile välittömästi tai laita hiljalleen kiehuvaan tomaattikastikkeeseen muutamaksi minuutiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku