Tomaatti-leipäkeitto

David kertoo, että tuntuu todella turvalliselta valmistaa ja syödä tomaatti-leipäkeitto pappa al pomodoroa. Ainekset ovat tavallisia, mutta kun ne yhdistää, koostumus on juuri oikea - ja kuitenkin aivan erilainen, eräänlainen sörsseli.

4 hengelle

  • 1 viipale päivän vanhaa maalaisleipää, pieniksi paloiksi pilkottuna
  • 1 kuppi neitsytoliiviöljyä; plus hiukan myös pirskottamiseen
  • 2 selleriä, hyvin pilkottuna
  • 2 porkkanaa hyvin pilkottuna
  • 1 sipuli, hyvin pilkottuna
  • 5 basilikan lehteä
  • 280g tölkkitomaatteja, mehuineen
  • 3 kuppia kasvilientä
  • suolaa ja pippuria maustamiseen

Valmistusohje

- Lämmitä oliiviöljy isossa pannussa ja lisää sellerit, porkkanat, sipulit ja basilikat.

- Paista vihanneksia kunnes ne ovat pehmeitä. Lisää leipä. Sekoita hyvin kunnes leipä on imenyt oliiviöljyn.

- Lisää muutama kauhallinen kasvislientä ja jatka sekoittamista. Kasvisliemi auttaa leivän pehmenemisessä puuromaiseksi koostumukseksi. Lisää loput liemestä ja anna hautua.

- Lisää pilkotut tomaatit mehuineen. Riko tomaatit lusikalla.

- Paista 10 minuuttia. Muista varmistaa, että

- Tarjoile huoneenlämpöisenä ja pirskota päälle parasta mahdollista neitsytoliiviöljyä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!