Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tomaatti-leipäkeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

David kertoo, että tuntuu todella turvalliselta valmistaa ja syödä tomaatti-leipäkeitto pappa al pomodoroa. Ainekset ovat tavallisia, mutta kun ne yhdistää, koostumus on juuri oikea - ja kuitenkin aivan erilainen, eräänlainen sörsseli.

4 hengelle

  • 1 viipale päivän vanhaa maalaisleipää, pieniksi paloiksi pilkottuna
  • 1 kuppi neitsytoliiviöljyä; plus hiukan myös pirskottamiseen
  • 2 selleriä, hyvin pilkottuna
  • 2 porkkanaa hyvin pilkottuna
  • 1 sipuli, hyvin pilkottuna
  • 5 basilikan lehteä
  • 280g tölkkitomaatteja, mehuineen
  • 3 kuppia kasvilientä
  • suolaa ja pippuria maustamiseen

Valmistusohje

- Lämmitä oliiviöljy isossa pannussa ja lisää sellerit, porkkanat, sipulit ja basilikat.

- Paista vihanneksia kunnes ne ovat pehmeitä. Lisää leipä. Sekoita hyvin kunnes leipä on imenyt oliiviöljyn.

- Lisää muutama kauhallinen kasvislientä ja jatka sekoittamista. Kasvisliemi auttaa leivän pehmenemisessä puuromaiseksi koostumukseksi. Lisää loput liemestä ja anna hautua.

- Lisää pilkotut tomaatit mehuineen. Riko tomaatit lusikalla.

- Paista 10 minuuttia. Muista varmistaa, että

- Tarjoile huoneenlämpöisenä ja pirskota päälle parasta mahdollista neitsytoliiviöljyä.

Tuoreimmat aiheesta

Tomaattikeitto