Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Cassatajäädyke

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Cassata on italialaista jäätelöä, johon tulee kuivattuja tai kandeerattuja marjoja ja pähkinöitä. Maukasta myös jäädykkeenä.

Kuudelle

  • 3 munankeltuaista
  • 4 rkl tomusokeria
  • 2 ½ dl kuohukermaa
  • 5 maraschinokirsikkaa
  • ½ dl pakastettuja mustikoita
  • ½ dl pakastettuja punaviinimarjoja
  • 40 g hienonnettua tummaa suklaata
  • ½ dl hienonnettuja manteleita

Valmistusohje

1. Vatkaa keltuaiset kovaksi tomusokerin kanssa. Vatkaa kerma kunnes se on hieman jäykempää kuin piimä koostumukseltaan.

2. Hienonna kirsikat ja lisää ne keltuaisvaahtoon. Lisää kerma sekä mustikat, punaviinimarjat, suklaa ja manteli.

3. Pakasta pyöreässä vuoassa 5-6 tuntia. Ota jäädyke pakastimesta ja anna sulaa jääkaapissa n. 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Jäädyke