Cassatajäädyke

Cassata on italialaista jäätelöä, johon tulee kuivattuja tai kandeerattuja marjoja ja pähkinöitä. Maukasta myös jäädykkeenä.

Kuudelle

  • 3 munankeltuaista
  • 4 rkl tomusokeria
  • 2 ½ dl kuohukermaa
  • 5 maraschinokirsikkaa
  • ½ dl pakastettuja mustikoita
  • ½ dl pakastettuja punaviinimarjoja
  • 40 g hienonnettua tummaa suklaata
  • ½ dl hienonnettuja manteleita

Valmistusohje

1. Vatkaa keltuaiset kovaksi tomusokerin kanssa. Vatkaa kerma kunnes se on hieman jäykempää kuin piimä koostumukseltaan.

2. Hienonna kirsikat ja lisää ne keltuaisvaahtoon. Lisää kerma sekä mustikat, punaviinimarjat, suklaa ja manteli.

3. Pakasta pyöreässä vuoassa 5-6 tuntia. Ota jäädyke pakastimesta ja anna sulaa jääkaapissa n. 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.