Cassatajäädyke
Cassata on italialaista jäätelöä, johon tulee kuivattuja tai kandeerattuja marjoja ja pähkinöitä. Maukasta myös jäädykkeenä.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Kuudelle
- 3 munankeltuaista
- 4 rkl tomusokeria
- 2 ½ dl kuohukermaa
- 5 maraschinokirsikkaa
- ½ dl pakastettuja mustikoita
- ½ dl pakastettuja punaviinimarjoja
- 40 g hienonnettua tummaa suklaata
- ½ dl hienonnettuja manteleita
Valmistusohje
1. Vatkaa keltuaiset kovaksi tomusokerin kanssa. Vatkaa kerma kunnes se on hieman jäykempää kuin piimä koostumukseltaan.
2. Hienonna kirsikat ja lisää ne keltuaisvaahtoon. Lisää kerma sekä mustikat, punaviinimarjat, suklaa ja manteli.
3. Pakasta pyöreässä vuoassa 5-6 tuntia. Ota jäädyke pakastimesta ja anna sulaa jääkaapissa n. 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku